Specificaties per product

Back to homepage

Aanleverspecificaties

Let op dat je bestand klopt. Het is zonde als je er achteraf achterkomt dat je bestand niet voldeed aan de volgende voorwaarden:

Tip: Laat altijd even door iemand anders uw bestand controleren op taalfouten. 4 ogen zien meer dan 2!

Voorkant en achterkant in 1 bestand

en voorkant en achterkant in 1 bestand uploaden? Dit kan lastig zijn. Op internet zijn verschillende programma’s beschikbaar om dit te doen. Bijvoorbeeld deze PDF merger. Simpel, gratis, online en snel! Je kan hiermee eenvoudig pagina’s samenvoegen tot 1 pdf bestand. Tip:controleer alle pagina’s nog even goed na gebruik.

Lettercontouren

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Lijnen

Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. hebben.

Afloop

Het is belangrijk dat het drukwerk netjes op het beeld gesneden kan worden, zonder dat er een witrand ontstaat. Zorg altijd voor: 3 mm afloop rondom het document.

Tekstmarge

Plaats teksten niet dichter dan 3 mm op de snijrand. Dit voorkomt dat je tekst te dicht op de snijrand komt of eventueel afgesneden wordt. Als je een kader gebruikt in jouw ontwerp, raden wij je aan dit met een minimale marge van 3mm te ontwerpen. Kaders met een marge kleiner dan 3mm kunnen na het snijden resulteren in verschillende breedtes van het kader.

De juiste resolutie

Het is belangrijk dat het ontwerp wordt aangeleverd in de juiste resolutie. De term resolutie omschrijft de scherpte of gedetailleerdheid van een afbeelding. De scherpte wordt uitgebeeld in ‘dpi’ (dots per inch), oftewel het aantal pixels per vierkante inch. Afbeeldingen die je op internet tegenkomt hebben bijna altijd een resolutie van 72 dpi, terwijl voor drukwerk een minimum van 300 dpi vereist is.

Lever je bestand goed aan: PDF, bij voorkeur Certified PDF bestand (compatible met Acrobat 4 / PDF 1.3) Dartli adviseert gebruik te maken van grafische programma’s zoals Adobe Indesign, Adobe Photoshop of Adobe Illustrator. Deze programma’s zijn specifiek gericht naar opmaak. Darti is niet aansprakelijk voor fout aangeleverde bestanden. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Kom je er niet uit, neem contact met ons op, we helpen graag, info@dartli.nl of 020-6158351